Vongole gesmoord

Recept Afdrukken
Vongole gesmoorde
Zet de vongole voor +/- 10 min in het koude water. Spoel ze daarna in een vergiet schoon. Verhit een wok op hoog vuur en doe de olie erin. Voeg de gember en de paddenstoelen toe, roerbak een paar seconde. Nu de schelpen erbij. Zodra ze open gaan mag de rijstwijn of sherry erbij. Nu de bouillon en laat dit z’n 4 min pruttelen tot dat alle schelpen open zijn. Breng dit nu op smaak met zout en peper en bind het met het maïzenamengsel. Roer als laatst de koriander erdoor. Serveer het in een grote schaal direct op.
Maaltijd Voorgerechten
Keuken oosters
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 7 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Voorgerechten
Keuken oosters
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 7 minuten
Porties
personen
Ingrediënten