Zeeduivel a l’Americaine

Heerlijk met aardappelpuree en een goede keuze voor de feestdagen.

Recept Afdrukken
Zeeduivel a l'Americaine
Snij de zeeduivel filet in blokjes van 3 bij 3 cm, en meng ze met de bloem en een beetje peper en zout. Bak de zeeduivel blokjes in olijfolie en een klontje goudbruin, en haal ze uit de pan met een schuimspaan. Fruit in het overgebleven bakvocht de wortel, ui en knoflook en naar smaak wat peper en zout. Voeg dan de tomaten blokjes, tijm, laulierblad, wijn, cognac, dragon, een beetje peper en visfond toe. breng het aan de kook en laat het een 15 minuten pruttelen. Voeg dan de zeeduivel blokjes er aan toe en laat het vervolgens nog 5 minuten zachtjes meestoven. Schep dan de zeeduivel blokjes met schuimspaan uit de pan en verdeel het op verwarmde borden. Roer door de saus de tomatenpuree en de creme fraiche en laat het het nog 2 minuten doorkoken, schep een flinke lepel saus over de zeeduivel en serveer het restant apart.
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 45 minuten
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 45 minuten
Porties
personen